Wizworks har i sammarbete med Orsa Grönklitt tagit fram en film där vi följde arbetet bakom snöskulpturfestivalen 2015.

På måndagen den 26 januari var det dags för årets upplaga av snöskulpturfestivalen på Grönklitt där sju skulptörer, varav två från Sibirien, jobbade hela veckan med att forma skulpturer ur snöblock. Fantastiska figurer fick ta form. Såväl isbjörnar som mer abstrakta skulpturer.

På fredagen den 30 januari var det vernissage kl 14.00 och fin uppslutning och genomgång av de fem verken som finns att skåda på Rovdjurscentrum på Grönklitt. På lördagen den 31/1 -söndag 1/2 så hölls en snöskulpturfestival för skolbarn där två skolklasser från Orsa och Leksand först arbetat digitalt med att formge för att sedan få hjälp av två skulptörer att fullfölja sina skulpturer.​

Översättning

Nina Eidem och Lena Eidem

Musik
”Piano Moments” från www.bensound.com
”Lonley Road” av Factories and Alleyways från freemusicarchive.org