en-film-om-flykt-och-svalor

Trailer för ”En film om flykt & svalor”

Vi har under sommaren och hösten jobbat med integrationsenheten på Ludvika kommun med Lasse Nohrstedt vid rodret, på en film med temat integration. Här kommer trailern! En koppling till de ensamkommande barnen från världens oroshärdar till den situation som fanns för barnen i Ludvika för 100 år sedan. Det är en film som ger ett historiskt perspektiv på flyktingsituationen, en tidsresa från 1902 till nutid.

I filmen möter vi Daniel ”Dan” Andersson som 14-åring flyttar från Grangärde finnmark till Amerika, i hopp att hitta ett bättre framtid för sin familj. Tillbaka i nutiden möter vi tre ungdomar som har slagit sig ner i Ludvika. I olika intervjuer berättar dem om deras resa till det nya landet och deras drömmar om en bättre framtid.