en-film-om-flykt-och-svalor-unge-dan-andersson-luossa-skattlosberg

 

En Film om Flykt & Svalor

 

Idag lanseras filmen ”En film om flykt & svalor” som är ett samarbete med Integrationsenheten på Ludvika kommun med Lasse Nohrstedt vid rodret och Wizworks Studios. I filmen görs kopplingen mellan dagens ensamkommande barn från världens oroshärdar och den situation som fanns för vissa barn i Ludvika för 100 år sedan. Vi möter 14-årige Daniel ”Dan” Andersson som i början av 1900-talet flyttar från Grangärde finnmark till Amerika, i hopp om att hitta en bättre framtid för sin familj. Tillbaka i nutiden möter vi tre ungdomar som har slagit sig ner i Ludvika. I olika intervjuer berättar de om deras resa till det nya landet och deras drömmar om en tryggare framtid.

Manusförfattare Lasse Nohrstedt.
Projektledare Lasse Nohrstedt och Yvonne Jacobsson.
En produktion av Wizworks Studios.
Ledmotiv av Heidi Baer