Upplev ljudutställningen ”Fe – grundämne 26 i det periodiska systemet” på Maskinhuset i Grängesberg just nu! En häftig ljudupplevelse skapad kollektivt av sex konstnärer från Sverige, England och Danmark. Konstnärer från Central Saint Martins School of Arts and Design i London och Liljevalchs Hubb i Stockholm har tillsammans arbetat fram en utställning som konstnärligt undersöker några av de många betydelser järnet har och har haft för vår civilisation. Ljudet är baserade på gamla ljudupptagningar av Håkan Andersson då han var verksam i Maskinhuset på 80-talet. Man har också använt sig av ljudinspelningar av Saxdalens manskör och Heidi Baier och knåpat om det till ett ambient ljudlandskap som distribueras genom olika högtalare, både synliga och osynliga i rummet.

Öppettider: ons-fre 13-17, lör-sön 11-15

Öppet till 6 augusti
Medverkande konstnärer: Eleanor Turnbull, Alexandre Saden, Helena de Pulford, Kirsten Bertelsen, Sara Elggren, Jorun Jonasson.