Igår slogs dörrarna upp till Maskinhuset för ljudutställningen ”Fe – grundämne 26 i det periodiska systemet”. En häftig ljudupplevelse skapad kollektivt av sex konstnärer från Sverige, England och Danmark. Ljudet är baserade på gamla ljudupptagningar av Håkan Andersson då han var verksam i Maskinhuset på 80-talet. Man har också använt sig av ljudinspelningar av Saxdalens manskör och Heidi Baier och knåpat om det till ett ambient ljudlandskap som distribueras genom olika högtalare, både synliga och osynliga i rummet. Årets ljudutställning på Maskinhuset hade vernissage den 29/6. Konstnärer med fler blev intervjuade i ett reportage som spelades in på vernissagedagen. Kulturnämndsordförande Sten G. Johansson höll ett soligt invigningstal tillsammans med kurator och konstnären Kirsten Bertelsen.  Konstnärer från Central Saint Martins School of Arts and Design i London och Liljevalchs Hubb i Stockholm har tillsammans arbetat fram en utställning som konstnärligt undersöker några av de många betydelser järnet har och har haft för vår civilisation.